Duurzame kleding

Wat is duurzame kleding voor studio JUX?

Voor studio JUX staat duurzame kleding voor het creëren van kwalitatieve producten die bestaan uit duurzaam gemaakte materialen. Dit betekent dat er geen pesticiden zijn gebruikt bij het verbouwen van bijvoorbeeld het biologische katoen. Zo zorgen we ervoor dat een product niet alleen lang meegaat en mooi blijft, maar in de eerlijke productie van het kledingstuk ook zo min mogelijk vervuiling bezorgd. Want volgens ons moet duurzame mode leuk zijn voor iedereen.

duurzame kleding

Wat maakt de materialen van de duurzame kleding zo veel beter?

Bij het verbouwen en produceren van reguliere materialen worden veel giftige stoffen gebruikt die een schadelijk effect hebben op de natuur, de boeren, de kledingmaker en uiteindelijk ook voor de drager. Zo kunnen de gebruikte chemicaliën zich over de huid van de maker en drager verspreiden. Daarnaast worden er in de fast fashion industrie veel stoffen gebruikt die microplastics achterlaten in de wasmachine. Deze komen uiteindelijk in de zee terecht en vervuilen daarmee het water.

Bij het maken van onze duurzame kleding, gebruiken wij materialen die biologisch zijn verbouwd, niet zijn geverfd met chemicaliën en geen “plastic soep” achterlaten. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar materialen die komen van planten die bijvoorbeeld heel snel groeien zoals hennep of bamboe voor onze mode.

biologische kleding materialen

Hoe zorgt studio JUX ervoor dat de kleding zo lang mogelijk meegaat?

Over de jaren heen hebben wij veel geleerd over het belang van een goed ontwerp en kwalitatieve materialen. Sinds 2008 is ons ontwerp team constant kritisch naar de ontwerpen van onze duurzame kleding geweest. Zo hebben wij in de basis altijd ontwerpen die zijn gericht op langdurige draagbaarheid. Buiten deze solide basis is het voor je duurzame kledingstuk belangrijk om het met zorg te wassen. Onze wasvoorschriften zijn daarom altijd op maat gemaakt voor het specifieke item en het materiaal. Zo ben je ervan verzekerd dat je kledingstuk durabel is. Mocht je toch nog twijfels hebben over hoe je het langste van je duurzame kleding kan genieten, kan je altijd contact met ons opnemen.